Jdi na obsah Jdi na menu
 


25. 1. 2009

Regresní terapie

Regresní terapie

Regresní terapie je jednou z takzvaných návratových terapíí. To znamená, že klient se v sezení vrací zpět v čase k příčině daného problému. Úkolem regrese je tedy najít PŘÍČINU, důvod, proč se mi určitá věc děje a to často opakovaně.

Nejprve se příčina hledá v současném životě, v dětství, porodu, prenatálním období. Pokud tato není nalezena je třeba postupovat po časové ose do minulosti tedy do minulých životů.

Způsob jak se klient dostane k informacím uloženým hluboko v našem podvědomí se u každého terapeuta může lišit. Většinou jde o to nechat klienta uvolnit a obrátit jeho pozornost za zavřenýma očima do sebe. Stav do kterého se klient ponoří se nazývá změněným stavem vědomí. Každý tento stav velmi dobře zná např. z denního snění, z meditací, z momentů před usnutím atd.

Regresní terapie jsou vhodné při mnoha psychických a fyzických disbalancích, ale stejně jako každá terapie nejsou zázračné. Pokud toužíme po tom žít vyrovnaným životem je nutné se stát sám sobě terapeutem, číst literaturu a hlavně, mnoho věcí změnit.

Ráda bych se zde ještě zmínila o regresní terapii jako pomocníku při čištění karmy. Mnoho duchovně hledajících se  postupně na své stezce k Bohu střetne se svoji karmou, tedy se vzorci chování z minulých životů, které si uvědomuje a rád by je změnil, ale neví jak. Většina hledajících není tak duchovně pokročilá aby je jednoduše rozpouštěla v meditaci. Z vlastní praxe mohu potvrdit, že právě regrese je velmi rychlým a účinným pomocníkem. V kombinaci s pravidelnou meditací a touhou po Bohu a Jednotě hledající snadno prohlédne triky vlastního ega.   

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář