Jdi na obsah Jdi na menu
 


26. 9. 2010

Rok 2012

Z esoterického pohledu se nacházíme ve velmi významném období duchovní historie lidstva. Mnoho duchovně hledajících vnímá zcela zřetelně vibrační i faktické změny ve svém životě. Zatímco naši prarodiče si vystačili s jedním tématem na celý život, dnešní generace prochází mnoha životními změnami a řeší řadu témat. S každou změnou vytváříme novou realitu, nové podmínky a díky mnohosti poznání měníme i sami sebe.

S tím přichází i větší citlivost na vnímání energií a vibrací v nás a kolem nás. Stavíme ekologické domy, vybavujeme byty podle pravidel feng shuej a jíme biopotraviny. Duchovní pravdy, které byly tisíce let dostupné jen hrstce vyvolených, jsou dnes dostupné každému, kdo je hledá. Je zřejmé, že všechna tato fakta musí mít nějaký širší smysl.
Téma roku 2012 je dnes i komerčně zpracováváno a objevují se dohady a spekulace, co se vlastně odehraje. Bohužel nejčastěji je nám předkládán katastrofický scénář konce světa. Někteří ho neberou vážně, někteří až příliš. Takže se zcela vytrácí, co je pod povrchem. Tím je zpráva v hloubce mayského vzkazu a v předpovědích indiánů Hopi. Vzkazy v legendách bájné Atlantidy a kontinentu Mu. Zpráva o možnosti rozvoje duchovního potenciálu lidstva. O rozkvětu velikosti člověka spirituálního, prolínajícího se dimenzemi a vesmírem.
Co je míněno slovy duchovní potenciál člověka? Naše vnímání se rozšíří do jemnohmotných dimenzí Světla a Lásky. Budeme si sami sebe uvědomovat jako energetické bytosti, jejichž vibrací je Světlo. Rozšířené vědomí nám otevře brány ducha a my se povzneseme k tomu, kdo skutečně jsme.
Než se toto odehraje je však třeba intenzivně pracovat se svým tělem a myslí. Tělo musí být vibračně čisté a připravené přijímat silné energie Světla. Mysl by měla být zcela namířena k vytváření reality Pravdy a Lásky. Člověk ve svém potenciálu může být a mít cokoliv. Nástrojem je právě síla a tvořivost mysli, spojená s daným prožitkem.

Pokud myslíme katastroficky, vytváříme tak v sobě katastrofický vesmír, do kterého přitahujeme katastrofické situace. Pokud myslíme a cítíme v Lásce a harmonii, žijeme ve vesmíru Lásky a také přitahujeme situace a lidi, kteří žijí vibračně stejně. Každým jednotlivcem se pole energie Světla a Lásky posiluje. Je zřejmé, že i rok 2012 bude tím, co si budeme myslet, že je. I kvantová fyzika říká, že není jen jeden vesmír, jedna realita. Máme svobodnou vůli si vybrat, jakou realitu a jaký vesmír si vytvoříme. Já za sebe volím Světlo a Lásku …