Jdi na obsah Jdi na menu
 


19. 6. 2011

ČAKRA 9 – Ovládnutí hmoty

Osmou čakrou jsme opustili planetu Zemi, tedy hmotnou realitu. Posouváme se výš k jemnějším schopnostem a možnostem. Vyšší je vždy nadřazeno nižšímu, a proto se vybízí i úkol 9 čakry - ovládnutí hmoty.

Devátá Čakra je tedy energetickým centrem, které v sobě nosí tak zvané Kristovo Vědomí, Kristovi schopnosti.
 
Kromě návodů k transformaci člověka v duchovní bytost je v příběhu Krista a jiných Avatarů (Buddha, Babádží aj.) ukázaná schopnost ovládnutí hmoty. Schopnost měnit vodu ve víno. Schopnost zmrtvýchvstání. Životní Příběh Krista je názornou ukázkou probuzení horních čaker, ukázkou duchovního potenciálu každého z nás.
 
Otevřením devátého centra se aktivují všechny schopnosti, které jsme se naučili v průběhu všech inkarnací. Zde je otisk naší vesmírné duše, naší jemnohmotné existence, která díky mnoha vstupům do fyzického těla získávala nejrůznější druhy zkušeností, vhledů a porozumění hmotné substance. Naše duše je ve svém duchovním potenciálu čistá a vědomá, ale chybí jí bezprostřední zkušenost s hmotou, zkušenost zduchovnění hrubých vibrací.
 
Existují tři hlavní inkarnační rozdělení, z kterých se pak tvoří naše karma (8. čakra).  TVOŘITEL, UČITEL A LÉČITEL. Pokud se na tato zaměření napojíme, přesně můžeme říci, která linie je naše i přesto, že zkušenosti se prolínají. Pokud kolísáme mezi naším určením, je pravděpodobné, že zrovna probíhá čištění 9 čakry a energetická vlákna centra se propojují.
 
Otevření deváté čakry vstupujeme do galaktického systému a otevírají se nám nové dimenze. Komunikujeme s anděly a jinými světelnými bytostmi. Víme, že můžeme ovlivňovat hmotu a tedy i naší fyzickou realitu. Plné rozvinutí této schopnosti však nastává až v čakře desáté.
 
Jak již bylo řečeno, my sami svou vůlí nemůžeme práci s horními čakrami příliš ovlivnit. Naším úkolem je pročistit a zaktivovat systém čaker 1-7, transformovat ego a zhutnělé energie v naší karmě. Poté žijeme plně v uvědomění pospolitosti, nesoutěživosti, vegetariánství a veganství. Do našeho života vstupují nám podobní lidé a náš vesmír se stává radostí. V tu chvíli jsme připraveni na duchovní probuzení horních čaker, jejichž kvalitu v té poslední fázi přenášíme zpět“dolů“ do hmotné existence a zduchovňujeme hmotné vibrace.