Jdi na obsah Jdi na menu
 


O mně …

Markéta Sulánská2a71d30b-4812-4a75-b3dc-e0fcce45b190.jpeg

mobil: 777 606 265, email: anima333@seznam.cz

 

 Můj život se vždy odehrával uvnitř. V jakémsi vnitřním prostoru bytí. Vnější svět byl kulisou, ve které jsem se musela naučit fungovat. V dětství jsem zjistila, že úsměv je tou správnou komunikační technikou. Tak mi říkali sluníčko…

Cesta vnitřní

Záhy jsem zjistila, že všichni lidé mají svět uvnitř, který není vidět venku. Bylo to takové dva v jednom. A to uvnitř bylo tajemství.  V tehdy totalitním Československu, nebyly žádné informace o sebe růstu nebo sebepoznání. Psychologie byla někde hodně blízko psychiatrii a slovo duše patřilo do kostela, jehož doktrína byla na hraně legality. Hledání bylo těžké. Mnoho nejasností, nepochopení, předstírání. V sedmnácti jsem v knihovně objevila osahanou oranžovou knihu jógy od André Van Lysebeth. To byl zázrak a zlom. Osvícená paní knihovnice mi dala naději. Svět uvnitř opravdu existuje a někde, někdo o tom píše knihy!!! 
Jeden z mnoha důvodů, proč jsem emigrovala do Austrálie, byla touha po poznání a svobodě. Chtěla jsem vidět a poznat lidi, kteří píšou takové knihy a žijí ten vnitřní život. 
Začátky byly těžké, neuměla jsem anglicky a v Austrálii bylo všechno tak obrovské. Můj vnitřní svět se mohl rozprostřít ven. 

Carl Gustav Jung
V Sydney v knihovně jsem objevila svého velkého učitele. Psychologa Carla Gustava Junga. Jeho Spisy jsou nabité informacemi o světě uvnitř, o emocích a psýché, o možnostech, jak skrze ní projít branou k rovině spirituální, duchovnímu zdroji a jednotě bytí. 
Nějaký čas jsem byla studiem posedlá, cítila tolik vnitřního nadšení, že jsem věděla, že toto je má cesta. Ten pocit mě vede stále. Jsem stále fascinovaná jeho schopností proniknout srozumitelně do nejhlubších míst tajemné psýchy. Stále v jeho díle nacházím nové a hlubší spojitosti.

Ramana Maharši
Můj duchovní učitel. V čase mystické smrti vstoupil do mého života tento duchovní velikán. V té době jsem již byla lektorkou Shakti jógy a předávala jógové zkušenosti z mých minulých životů a vizí, které se staly samozřejmostí. Pronikla jsem do tajů meditace plnou parou a nechtěla nic jen být meditací samou. Život v těle zešedl. Světlo bylo v tichu a usebrání. Přestala jsem toužit po životě v těle a spočívala v prožitcích Vědomí. Velký zlom nastal, když jsem onemocněla agresivní formou rakoviny. Bylo třeba jít dál. Vrátit se k tělu, k radosti ze života a lásce. Děkuji mé družce a moudré opoře, která mě tímto obdobím provedla.

A tak vím, že poznání, které cestou získáváme, je třeba vnést do každodenního života v těle. Vybrala jsem si toto zrození i cestu, vytvořila scénář svého pobytu. Bůh není někde tam, nahoře, v meditaci. Je v nás, teď, tady, trpělivě čekající až bude objeven, prožíván a sdílen. 

Ve své více jak dvacetileté  terapeutické praxi a seminářích spojuji poznání duševní s otevřením duchovních rovin každého jedince. Snažím se být průvodcem, pomocníkem, který sestaví mapu, předá nástroje a nechá prostor. Každý, kdo vstoupí na cestu k sobě, by měl na jejím pomyslném konci, v prožitku Prozření, poděkovat své duši, svému srdci a synchronicitě, jež ho dovedla zdárně k Bráně. Ve Vědomí se nakonec ocitneme všichni, ale cesta k němu je barevná a různorodá. Každý máme svůj scénář, své nastavení a své úkoly. A pokud budeme brát v úvahu kvantovou teorii, tak těch možností je nekonečné množství. 

Cesta ducha nemá cíle, je stále existující, stoupající i klesající, plná i prázdná. Je v ní vše obsaženo a tak nemá začátku ani konce. Život v těle je střípkem obrovské skutečnosti, kterou má každý, jehož srdce zatouží, poznat.

Cesta vnější
Studia, která jsem ukončila

Praxe a vzdělání (CV)

Československo/ Praha – ukončené střední vzdělání Oděvní průmyslová škola (1985)

Australia - Education:
Perth – English for Further Studies Perth College (1988-1989)
Sydney -  Sydney Institute Randwick College (1989-1991)
-          HSC Study TAFE Statement
-          Small Bussiness Management (City Campus)
NSW School of Massage (1991)
-     Swedish Massage
-   Joga                                                                               
 
Therapeutic practice:
Salus Body Care Clinic Woollahra – Aromatherapy Massage, Manual Lymphatic Drainage - after plastic surgery treatments. (1992)
           
Natural Healing Clinic Randwick – Aromatherapy Massage, Body and Mind Counseling (1992-1994)
 
Česká Republika
OSVČ - Kavárna Medúza Vinohrady (1995-2002)
 
Vzdělání:
Hlubinná Regresní Terapie – 1-3 Milly Nowak (1995 -1997)
Reiki 1,2 – International Association of Reiki ThDr.Mari Hall (1995 -1996)
Hlubinná Abreaktivní Psychoterapie Andreje Dragomireckého (1997-1998)
Astropsychologie Rudolf Starý (2001-2002)
Aromaterapeutická masáž (1998)
Antimigrenózní masáž (1998)
Reflexní terapie (2002)
Rekvalifikace – obor Masér – praxe lázně Mšené (2002 - 2003)
Homeopatie - Česká lékařská homeopatická spol. (2011 - 2014)
International school for human chemistry + Homeopathic Detox Therapy (2016 - 2018) 
 
Praxe:
Shakti Joga (2002 - 2009)
Intenzivní meditační praxe Atmavičára Ramana Maharšhiho:
  -     Morávka, Jiří Vacek (2003 - 2006)                                                                                      
 -   Ramanašram Indie (2005)
 
Terapeutická praxe:
-          Klinika Aromaterapie Ostrovní (1998)
-          Studio Alfa-Omega Bělehradská (2001 - 2007)
regresní terapie, astropsychologie, aromaterapie, masáže,shakti joga,meditace.
-        Studio Alfa - Omega Polská (2007 - 2009) regresní terapie, astropsychologie, aromaterapie, masáže, shakti joga, meditace
 -       Studio Alfa - Omega Polská (2010 - 2022). Homeopatie,  Příčinná psychoterapie (regresní), Archetypální psychologie (vnitřní dítě, anima, animus).
  -    Centrum Ellements , Belgická 23 (2022 - dosud). Homeopatie,  Příčinná psychoterapie (regresní), Archetypální psychologie (vnitřní dítě, anima, animus).
 
 
 
Lektor Shakti Jógy a Meditace:    2002 - 2009
Léčení  2009 - 2010