Jdi na obsah Jdi na menu
 


Meditace pro vodu

Uvnitřníme se. Necháme volně odplouvat své myšlenky. Myšlenky odplouvají, odplouvají… Celá naše bytost se napojuje na akt plynutí, které je činností vodního živlu. Uvědomíme si vodu ve svém těle, v krvi, v lymfatickém systému, vodu, která prochází ledvinami.

Je to stejná voda, která teče v našich řekách a proudí našimi potoky. Stejná voda, která v podobě deště zalévá naše zahrady. JE TO PROSTĚ NAŠE VODA!

Proto je třeba, abychom si ji uvědomovali, abychom o ni pečovali a žili s ní v symbióze.

 

Nyní si představíme, že stojíme na břehu poklidné, průzračné řeky. Opodál šumí listí lipové aleje a kameny podél břehu jsou čisté a hladké jako tváře dítěte. Slunce se odráží na hladině a modré vážky laškují ve voňavém vzduchu. Plynutí vody v nás vyvolává radost a lásku k životu… Pozorujeme proud a slyšíme, jak řeka zpívá! V jediném momentu si uvědomíme, jak řeka reaguje na naše emoce radosti! RADUJE SE S NÁMI!

 

Vyšleme vodě lásku a poděkování. Víme, že voda, naše tělo, naše myšlenky i celý vesmír jsme utkáni z jedné a téže energie. Víme, že vlastně od ničeho zde na zemi i ve vesmíru nejsme odděleni. Cítíme lásku k vodě, k sobě, k planetě a ke všemu stvořenému a tvořenému.

 

Vibrace, které svou představou a svými myšlenkami vkládáme do vibrací vody, se nyní ponesou po celé planetě ve stále se opakujícím vodním koloběhu.

 

Tuto vytvořenou realitu nyní odevzdáme vyššímu řádu a necháme vše plynout. Cítíme radost, lásku a vděčnost, že vodu máme…