Jdi na obsah Jdi na menu
 


24. 7. 2019

SCHODY DO NEBE.

Pokud mluvíme o nalezení štěstí, božství, osvícení, trvalém prožitku lásky často říkáme, že stoupáme vzhůru. A je to tak. Nejprve však, než se dotkneme jemné a křehké vibrace světla, je třeba podniknout cestu do hlubin naší psýché. Je třeba sejít dolů, do oblasti podvědomí a pak ještě hlouběji do nevědomých procesů, kde se nachází vody Styxu. Přeplavat temný proud znamená projít Mystickou smrtí a znovu zrozen vstoupit do Brány odevzdání, přijetí a odpuštění. Zde pak můžeme vykročit na cestu vzhůru, vedeni láskou vesmíru, k boží podstatě, k vesmírné pravdě a konečné svobodě osvícení. Tato cesta je trnitá a provázena mnoha zvraty a změnami. Bolí to, ale to dobrodružství je opravdové. Téměř vše je nečekané a my se na to nemůžeme připravit. Odměna je nezměrná. Světlo, které objevíme je nádherné, všeprostupující, plné naděje a lásky. A toto Světlo je pak třeba bedlivě střežit. Být stále v bdělé pozornosti abychom ho zase neztratily v každodenním ruchu mysli.

Meditace je mimořádně účinný nástroj k poznání. Neboť k tomu, abychom prošli hlubinou a vydali se na cestu k nebesům, je třeba zkrotit bouři myšlenek a emocí. Je třeba prožít, procítit a pochopit co se v nás odehrává, co brání právě nám býti sám sobě světlem. Je třeba probudit touhu našeho srdce po poznání a víru, že to zvládneme. 
Vypůjčila jsem si meditační techniky k práci s podvědomým a spojila je s psychologickou mapou Archetypů C.G.junga (stále fascinovaná jeho myslí). Vznikla tak archetypální psychologie, nástroj k proniknutí do tajů podvědomých vzorců. Tímto systémem je možné léčit traumata, rodinné vzorce, úzkosti, rozpoznat naši charakterovou výbavu a smysl naší cesty. 
Nadstavbou je tvoření nové, psychické reality, uvolnění a rozpouštění nekontrolovaných emocí a otevření Brány spirituálního poznání. 

Átmavičára  je duchovní praxe hledání jediné skutečnosti, pravdy, zdroje. Cesta k prožití sebe jako nekonečného Vědomí Já skrze bdělou pozornost mysli. Tato fáze sebepoznání je striktně meditační, vyžaduje schopnost ztišené mysli a ovládnutí emoční základny bytí v těle. Archetypy plně drží své místo v psýché a my můžeme kráčet s hlubokou pokorou vzhůru ke hvězdám. V bdělé pozornosti propadnout přítomnému okamžiku všeho co existuje. Bytí ve Vědomí, v němž se nachází mé tělo stejně jako celý vesmír. Láska a Světlo v prožitku Vědomí jsou pak konstantou veškeré skutečnosti.