Jdi na obsah Jdi na menu
 


6. 2. 2016

2014

Rok Pravd a Charakterové Očisty (Jama a Nijama)

Minulý rok 2012 jsme aktivovali svá duchovní srdce a otevřeli jsme se poznání, že jsme duševně duchovní bytosti, které 2014.jpgpřesahují hmotnou realitu. Proto, abychom se nadále mohli rozvíjet, a přispívat k renesanci duchovního potenciálu lidstva na této planetě je třeba zcela očistit své podvědomé vzorce a plně dospět k uvědomění, že karma je pouze stavem mysli.

V tomto roce bude každý jedinec konfrontován, se svými charakterovými stíny. Tlak vnějších synchronisit nás bude motivovat k naprosté upřímnosti k sobě samému a dále k aktivní snaze charakterové očisty například:

Pěstování tolerance (známé úsloví, že vidím třísku v oku druhého a nevidím trám v oku svém).

Pozitivní postoje - stále více si všímat toho dobrého (princip poloprázdné a poloplné sklenice).

Čištění polopravd, ve kterých žijeme většinou nevědomě.

Neubližování činem, slovem, myšlenkou.

A mnoho dalších.

To znamená, že o duchovních pravdách nejen čteme a mluvíme. Tyto pravdy aplikujeme do každodenního života tak, že se jimi sami stáváme.Jde tedy spíše o naše niterné postoje než o velké skutky. Je třeba si uvědomovat, že mnoho jedinců rozvinulo schopnost jasnovidectví do té míry, že doslova vidí do mysli druhého a to na jakoukoliv vzdálenost. Proto již své myšlenkové pohnutky neutajíme a verbální projev se stává pouhým doplňkem naší mysli.

Prozřením a očistou tak stále aktivněji pracujeme na zduchovňování hmotné reality.

Energie Světla a Lásky (čakra 10 a 11) reagují na naše vnitřní čištění a stále více expandují v naší buněčné i energetické soustavě. Nastává čas rozpomínání…

Vracíme se k našemu původnímu potenciálu. Jsme bezesporu duchovní bytosti nacházejícími se v hmotném těle. A co více jsme Vědomím, jež si sebe uvědomuje a v němž se vše nachází a současně jsme ve všem obsaženi. Absolutní reciprocita celku, Jednota..

Nejde tedy o intelektuální poznání, ale o nepřenosný prožitek, jež je možný pouze po dostatečné vnitřní očistě.

Rok 2014 je rokem Pravdy pro nás samé, pro naši cestu a náš stav mysli. V tomto roce máme možnost posunout naše duchovní vnímání nejen dále, ale hlouběji a následně tedy výše…

Za sebe děkuji všem, jež se stanou mým zrcadlem.    

V praxi je třeba chápat, že život, který koluje v našich žilách, je tentýž, který koluje v žilách všech tvorů. Každý z nás je vyjádřením Boha stejným způsobem.(Swamí Kriyananada)