Jdi na obsah Jdi na menu
 


22. 11. 2016

DUCHOVNÍ RODINA

Duchovní rodina

Naše nesmrtelná duše si před vstupem do inkarnace, tedy hmotného stvoření vždy pečlivě vybírá místo, prostředí a lidi, kteří jsou z nějakého důvodu důležití pro náš další rozvoj. Máme důvody biologické, tedy jakou zdědíme hmotnou strukturu,  důvody karmické, jaké následky našich činů z minulých existencí zůstaly otevřeny a důvody duchovní, které nás přibližují k naší podstatě.

Biologická rodina, naši rodiče, karma rodů našich rodičů, do které se narodíme je důležitá  v procesu uvědomění si příčin. Zdědíme nejen fyziologickou výbavu, ale i rodové psychické vzorce. Často, právě tyto vzorce korelují  s našimi vzorci karmickými.

Karmická rodina jsou jednotlivci, kteří silně poznamenají průběh naší cesty životem v dobrém či zlém. Učitel dějepisu, který v nás probudí touhu po dějinách, abychom se pak staly úspěšným archeologem, partner, který nás opustí, a my ve svém žalu musíme řešit sebe sama, nebo naše kamarádka, se kterou jsme si oporou po dlouhá léta života. Příkladů by bylo mnoho. Karmická rodina je mnohem větší než ta biologická.

Duchovní rodina je společenství nebo jedinci, kteří nás oslovují na rovině duchovní nebo energetické. Často se pojí k naší biologické nebo karmické rodině, i když to zdaleka není pravidlem.  Naše pozemská duchovní rodina jsou všichni ti, se kterými souzníme energeticky, duchovně. Neznamená to však, že máme stejný dimenzionální původ. Jen velmi málokdy sdílíme ve fyzickém těle přítomnost naší nebeské duchovní rodiny, rodiny našeho původu. Tato rodina je však stále s námi v energetické formě a doprovází nás všude tam, kam je naše duše zaváta ať už v těle hmotném nebo éterickém.

S naším duchovním poznáním se zjemňuje i vnímání světa kolem nás. Slyšíme myšlenky druhých a vidíme věci skryté. Naše strava se stává jemnější a my za hmotným pozorujeme svět éterický, tichý a zvláštně barevný. Svět bytosti, které k nám promlouvají jazykem ticha. Naše