Jdi na obsah Jdi na menu
 


10. 10. 2021

Všeobecné info o meditačních seminářích ve Špindlu

     Meditační semináře, jak název napovídá, jsou aktivní meditační praxí. Účelem je tedy naprosté obrácení se dovnitř sebe sama, ztišení mysli a hledání svého Já. Z toho důvodu je součástí semináře Vipassana což je úplné mlčení, nehledění do očí druhého člověka a snaha o odpojení se s vnějším světem (vypnuté mobilní telefony, žádné hospůdky atd.).

   Pokud dojde během meditace k nějaké emoční katarzi je možné projít krátkou a účinnou regresní terapií. Takže není třeba se ničeho obávat neboť to co v sobě nosíme se stejně dříve či později ukáže a je vždy lépe dříve než později.

   Ráno začínáme meditací v chůzi krátkou procházkou lesem, pak jóga a smočení palce v potoce, případně celé nohy nebo i trupu - dobrovolné potok je velmi studený a Bohyně v něm řádí. Poté jsou meditace po 45 min (viz program).

   Jídlo je domácí vegansko - makrobiotické, jednoduché a výborné (domácí vaří s Láskou). Každý má svoji misku, kterou buď dostane nebo si přiveze a po celou dobu se o ní stará. Plní ji, vyjídá, myje ji atd. K dispozici je vždy čaj a možnost i udělat si svůj v meditační místnosti (varná konev) a také lednice pokud vezete něco veganského.

   Ubytování je dvoulůžkových nebo dvouložnicových pokojích s vlastním sociálním zařízením ... U Císařů

  Doprava je vlastní - autobusem do Špindlerova Mlýna a pak pěšky na Bedřichov. Většinou ale má vždy někdo místo v autě.

   Jarní a podzimní semináře začínají čtvrtkem večer (večeře - polévka) - krátká meditace a končí nedělí polednem (bez oběda). Letní seminář začíná středou polednem (bez oběda) a končí nedělí polednem.

   Co s sebou: přezůvky, karimatku, pastelky a vhodné oblečení.

Literatura k nastudování:

  • O meditaci srozumitelně - Henepola Gunaratana
  • Základy jógy a mystiky - Jiří Vacek
  • Rádža jóga - J. Donald Walters
  • Požádej a je ti dáno - Esther a Jerry Hicks
  • Matrix - božský zdroj - Gregg Braden