Jdi na obsah Jdi na menu
 


CORDYCEPS MRL

Cordyceps sinensis, housenice čínská.

 

Tato specifická houba roste pouze ve vysokohorských oblastech Číny, Nepálu a Tibetu, ve výškách 3000m nad mořem.

Parazituje na larvách molů, z nichž během jara vyroste plodnice. Sbírá se před začátkem léta, dříve než roztaje sníh. Je tedy velmi vzácná a poptávka nestačí pokrýt nabídku. V minulosti bylo její použití vyhrazeno pouze císařskému paláci. 

Účinky housenice čínské jsou zcela ojedinělé, neboť doplňuje tak zvanou esenci jing ledvin, která určuje délku našeho života. Regeneruje náš organizmus po vyčerpání, dlouhodobých nemocech a tonizuje imunitní systém.

Cordyceps má rovněž účinky podobné kortikoidům avšak bez vedlejších nežádoucích účinků.

Je třeba dbát na kvalitu kupovaného produktu, neboť na trhu se hojně objevuje housenice červená, která roste v nížinách a zdaleka nedosahuje takových léčivých účinků jako housenice čínská. 

 

Mycology Research Laboratories vyvinuli metodu pěstování, kde se houba nesbírá z mrtvých housenek, ale ve sterilním prostředí vykultivovaného kmene na přírodních substrátech neživočišného původu (vegan). Její účinky zůstávají identické s divoce rostoucí houbou a navíc se eliminuje kontaminace škodlivými bakteriemi a cizorodými houbami.

 

Použití:

Podpora jater (hepatoprotektivní a protizánětlivé působení), vykazuje regenerační působení na tkáň jater. Steatózy a cirhózy jater. Využití nachází u rakoviny jater s velmi vysokými enzymy, kdy již žádná další léčba nemůže být předepsána.

 

Tonizace a podpora ledvin. Doplňuje energii ledvin, excelentní tonikum při různých stavech vyčerpání, projevů slabosti a sexuální nedostatečnosti.

 

Podpora plic. Antiastmatikum, doplňuje energii plic.

 

Antikoagulant. Reguluje a rozpouští tromby (prevence infarktů, mrtvic).

 

Antidepresivní a protistresové působení. Reguluje hladinu hormonů.

 

Nádorová onemocnění. Stimuluje aktivitu bílých krvinek-leukocytů a zvyšuje jejich hladinu. Významný prostředek na zmírnění vedlejších účinků radioterapie a chemoterapie.

 

Podpora imunity a metabolismu, antioxidační působení. Přírodní antibiotikum.

 

Omlazující a obnovující účinky. 

 

Tradiční čínská medicína.

Chuť: sladká

Povaha: teplá

Tropismus: plíce a ledviny