Jdi na obsah Jdi na menu
 


HERICIUM MRL

HERICIUM ERINACEUS 

 

Korálovec ježatý

Vzácná jedlá houba dorůstající do velikosti až 30cm. Tradičně je znám z Orientu a Asie. Roste jako parazit na kmenech buků a dubů. V Japonsku má významnou tradici při léčení zažívacího traktu a střev. Obsahuje draslík, zinek, železo, germanium, selen, fosfor a dále všechny aminokyseliny, polysacharidy a bílkoviny.

 

Použití:

Nádorová onemocnění – uplatnění nachází při léčbě a protirakovinné prevenci. Výzkumy vykazují nesporné proti nádorové a proti metastázové vlastnosti. Zvyšují aktivitu makrofágů a imunitního systému proti rakovinným buňkám.

 

Podpora myšlení – přítomnost erinacinů stimuluje růst nervových buněk, podporuje tím tvorbu myelinu a pomáhá tak při obtížích nervového původu u neuróz a neurodegenerativních chorob (Alzheimerova choroba).

 

Podpora organismu – u stavů vyčerpanosti, pro léčení zánětů a posílení imunitního systému.

 

Podpora trávení, jater a žaludku – harmonizuje žaludech. Používá se při obtížích se zažíváním, žaludečních a dvanácterníkových vředech, při chronické gastritidě. Lze využít i jako prevenci při stresu a tučné stavě. Má hepatoprotektivní účinky.

 

Snižuje hladinu cukru v krvi, lipidy a triglyceridy.

 

Antibakteriální působení – Staphylococcus aureus, Helicobacter pylori.

 

 

Účinky dle tradiční čínské medicíny.

Chuť: sladká, mdlá

Povaha: vyrovnaná

Tropismus: játra, ledviny

Účinky: prospívá 5 orgánům cang

Napomáhá trávení

Odstraňuje zápal, posiluje, pročišťuje a přeměňuje

Doplňuje slezinu a navyšuje chi

Uklidňuje ducha

Použití: tlak a rozpínání žaludku, bolesti žaludku či břicha, karcinom žaludku, hltanu, žaludeční atrofická gastritida, vředy dvanácterníku, záněty střev, říhání, krvácení ve stolici, nechutenství, nervová slabost, chronická hepatitida B.

 

Hericium MLR 90 tablet, tableta obsahuje 500mg biomasy

Hericium MLR 250 g čisté biomasy.